Home VIJESTINajnovije Zelenski: Oko 4.5 miliona kućanstava je bez struje, Rusi ovako pokušavaju slomiti naš narod

Zelenski: Oko 4.5 miliona kućanstava je bez struje, Rusi ovako pokušavaju slomiti naš narod

by rajvosa
0 komentara

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski (Zelensky) obavijestio je kako je oko 4.5 miliona ukrajinskih kućanstava sinoć ostalo bez struje.

Kućanstva širom zemlje su privremeno isključena iz snabdijevanja energijom prema hitnom rasporedu s ciljem stabilizacije nacionalne električne energije. Podsjetimo, do problema je došlo usljed ruskih napada na kritičnu energetsku infrastrukturu Ukrajine.

Najveći problemi s nestankom struje prijavljeni su u Kijevu, Zaporožju, Harkovu, Sumi, Žitomiru, Dnjepropetrovsku, Kirovohradu, Černihovu, Hmjelnickiju i Čerkasi.

 

banner

– Činjenica da je Rusija pribjegla teroru protiv energetskog sektora ukazuje na slabost neprijatelja. Oni ne mogu pobijediti Ukrajinu na bojnom polju i stoga na ovaj način pokušavaju slomiti naš narod – poručio je Zelenski.

On je reagirao i na ruske tvrdnje da Rusija radi na izradi prljave bombe, navodeći da nakon obavljene inspekcije Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) nisu pronađene nikakve naznake neprijavljenih nuklearnih aktivnosti i materijala.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci