Home VIJESTIBiH Snijeg pao u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj, a evo kad se očekuje i u BiH

Snijeg pao u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj, a evo kad se očekuje i u BiH

by rajvosa
0 komentara

Prvi ovosezonski snijeg već je prekrio Austriju, Sloveniju. Još prošle sedmice na Zavižanu u Hrvatskoj su pale prve pahulje snijega. Ubrzo je sve bilo pokriveno prvim bijelim sniježnim pokrivačem.

Pao snijeg u Austriji

Što se tiče Slovenije, barem njezin najviši planinski dio, osvanuo je danas pod snježnim pokrivačem. Bijeli nanosi snimljeni su na Kredarici, planinskom vrhu u Julijskim Alpama u blizini Triglava.

Nešto niže se nalazi najviša slovenska meteorološka postaja, smještena na 2.514 metara nadmorske visine.

banner

– Kredaricu ponovno grli snijeg, iako je visina novonastaloga tek 15 centimetara – objavljeno je na Facebooku.

Prema najavama meteorologa Federalnog hdirometeorološkog zavoda, snijeg bi mogao sutra zabijeliti pojedine planinske vrhove.

– U subotu, 5. novembra 2022., u Bosni i Hercegovini bit će oblačno sa kišom. Lokalno će biti i obilnijih padavina. Na vrhovima planina će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prije podne vjetar južnog i jugoistočnog smjera, a u dugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Temperatura zraka većinom će se kretati između 7 i 13, a na jugu zemlje od 12 do 18 stepeni – saopćeno je iz FHMZ.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci