Home VIJESTINajnovije Širom Ukrajine odjekuju eksplozije, Rusi lansirali 40 krstarećih projektila

Širom Ukrajine odjekuju eksplozije, Rusi lansirali 40 krstarećih projektila

by rajvosa
0 komentara

Širom Ukrajine od jutros odjekuju eksplozije, javljaju ukrajinski zvaničnici. Navode da Rusi od jutros izvode intenzivne napade na kritičnu infrastrukturu Kijeva.

Najmanje tri eksplozije odjeknule su u glavnom gradu Ukrajine, a kako je naveo savjetnik Zelenskog Anton Geraščenko Rusi su ispalili 40 krstarećih projektila.

Iznad nekoliko lokacija u Kijevu vidi se dim, a o svemu se oglasio i gradonačelnik Vitalij Kličko koji je potvrdio da su pogođeni infrastrukturni objekti.

– Usljed udara na kritične infrastrukturne objekte, dio glavnog grada je odsječen. U nekim područjima nema vodosnabdijevanja. Inženjeri rade kako bi uspostavili snabdijevanje  strujom nakon što je oštećeno energetsko postrojenje koje omogućuje struju za oko 350.000 kućanstava u Kijevu. Činimo sve što je moguće kako bismo stabilizirali situaciju što je prije moguće – napisao je Kličko.

banner

Rohit Kačro, urednik britanskog ITV-a, objavio je snimak nastalu nakon jutrošnjeg ruskog raketnog napada na Kijev. Snimka je nastala u centru grada nakon što je ekipa ITV-a čula osam jakih eksplozija te prikazuje stup dima koji se diže nad gradom.

Ukrajinski zvaničnici su objavili da je i jugoistočna regija Zaporožja jutros došla na udar ruskih projektila, koji su pogodili kritične energetske objekte.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci