Home VIJESTIBiH Bećirović sa Fon der Lejen: Bosni i Hercegovini je mjesto u EU

Bećirović sa Fon der Lejen: Bosni i Hercegovini je mjesto u EU

by rajvosa
0 komentara

Nakon današnjeg obraćanja predsjednice Evropske komisije Ursule fon der Lejen (von der Leyen) u Domu Oružanih snaga u Sarajevu, novoizabrani član Predsjedništva BiH Denis Bećirović imao je poseban sastanak sa najvišom zvaničnicom EU, koja se nalazi u posjeti našoj državi.

– Na sastanku sa Bećirovićem predsjednica Evropske komisije dala je punu podršku Bosni i Hercegovini kazavši da bh. političari u periodu do zasjedanja Vijeća Evropske unije u decembru moraju pokazati trud i napore na ispunjenju uslova u preporuci Evropske komisije, odnosno moraju pokazati da se prepreke koje su postojale počnu prevazilaziti.

Bećirović se zahvalio Fon der Lejen na posjeti BiH i na njenom današnjem govoru podrške našoj državi. Naglasio je da se upravo ključni dio njegovog programa odnosi na ispunjenje uslova za punopravno članstvo u EU, kao i intenziviranje euroatlantskog puta.

Bećirović je rekao je da se Bosna i Hercegovina i njeni zvaničnici, umjesto populizmu i nacionalističkoj retorici, moraju okrenuti rješavanju osnovnih životnih problema ljudi, te poboljšanju uslova života u cjelini.

banner

On je poručio da svi politički akteri trebaju raditi na stvaranju boljeg političkog, sigurnosnog i ekonomskog ambijenta. Također, naglasio je kako je neophodno u razumnom roku formirati vlast u Bosni i Hercegovini, te da je imperativ da se naša država usmjeri u euroatlanskom pravcu – navodi se u saopćenju SDP-a.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci