Home VIJESTIBiH Velika aleja na Ilidži uskoro će dobiti LED rasvjetu: Vrijednost projekta veća od 160.000 KM

Velika aleja na Ilidži uskoro će dobiti LED rasvjetu: Vrijednost projekta veća od 160.000 KM

by rajvosa
0 komentara

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo potpisalo je sa Općinom Ilidža i Zavodom za izgradnju KS Sporazum o realizaciji projekta rekonstrukcije javne rasvjete u Velikoj aleji, na Ilidži.

Ovim projektom planirana je zamjena zastarjele konvencionalne javne rasvjete, koja troši veliku količinu enerije i nije adekvatna za zaštićena područja, postavaljanjem 86 LED svjetiljki koje u potpunosti odgovaraju ambijentu zaštićenih područja i očuvanju biodiverziteta.

Rekonstrukcijom ove javne rasvjete uvezuje se novoizgrađena javna rasvjeta sa Stojčevca sa Velikom alejom, čime se stvara prikladno i lijepo ambijentalno okruženje u zaštićenom području Vrelo Bosne.

Ukupna vrijednost ovog projekta procijenjena je na 164.012 KM, od čega će resorno ministarstvo iz vlastitih prihoda sa sistema javne rasvjete izdvojiti 100.000 KM za sufinansiranje ovog projekta, a Općina Ilidža 64.012 KM.

banner

Planirano je da se potpisani poslovi iz ovog sporazum realizuju do 31. decembra ove godine.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci