Home VIJESTIBiH Omeragić: Rezultati izbora pokazali da birači vjeruju politici Bošnjačke stranke

Omeragić: Rezultati izbora pokazali da birači vjeruju politici Bošnjačke stranke

by rajvosa
0 komentara

Portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić kazao je da su, nakon sabranih preliminarnih rezultata i analize izbora u Rožajama, Plavu, Bijelom Polju i Baru, u toj partiji veoma zadovoljni ukupnim rezultatima i reakcijom građana na političko djelovanje BS u periodu između lokalnih izbora i nakon političkih promjena 2020. godine.

– I pored činjenice da smo na državnom nivou bili van vlasti u periodu od 16 mjeseci i da smo u međuvremenu ostali bez našeg prvog predsjednika i jednog od osnivača stranke, rahmetli Rafeta Husovića, u svim opštinama u kojima smo na izbore izašli samostalno zabilježili smo značajan rast podrške birača u odnosu na prethodne lokalne izbore i popravili političku poziciju stranke u svim opštinama. To nam govori da su Bošnjaci u Crnoj Gori ne samo nastavili da vjeruju politici Bošnjačke stranke i njenom novom lideru Ervinu Ibrahimoviću, već je ta podrška nastavila da stabilno raste, bez obzira na pojavu novih stranaka i pokreta koji plediraju i na biračko tijelo Bošnjačke stranke – saopštio je Omeragić.

On ističe da je podrška građana iskazana na posljednjim lokalnim izborima “svojevrsno priznanje” Bošnjačkoj stranci.

– Ali, ovaj dobar izborni rezultat nam i nameće obavezu i emanet da u narednom periodu, za koji se očekuje da bude prilično politički i ekonomski, pa i bezbjednosno, veoma izazovan i turbulentan i na državnom i na međunarodnom planu, nastavimo da vodimo ispravnu politiku i da se uspravno i dostojanstveno borimo za svoja ljudska, manjinska, nacionalna, vjerska i sva druga prava koja nam Ustav garantuje, unutar nezavisne, građanske, sekularne, demokratske i euroatlanske Crne Gore, kao buduće članice EU.

banner

Zahvaljujemo se svima koji su u nedjelju glasali za Bošnjačku stranku, kao i svima onima koji su nas podržavali u prethodnom periodu. Posebno se zahvaljujemo našim aktivistima, bez kojih ova pobjeda ne bi bila moguća. Pozivamo naše sunarodnike da se priključe ovom projektu, bez kojeg se ni u narednom periodu neće moći rješavati krupna politička pitanja u Crnoj Gori”, zaključio je Omeragić.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci