Home VIJESTIBiH Humanitarac Fuad Purač ne zaboravlja rodni kraj: Bolnici donirao aparat vrijedan 40.000 KM

Humanitarac Fuad Purač ne zaboravlja rodni kraj: Bolnici donirao aparat vrijedan 40.000 KM

by rajvosa
0 komentara

Fuad Purač, Gračanlija koji godinama živi i radi u Australiji, ne zaboravlja svoj rodni kraj ni iz ove daleke zemlje.

On je osigurao donaciju za Opću bolnicu „Dr. Mustafa Beganović“, a

rodica Elvedina Omerović je, u njegovo ime, direktoru Opće bolnice Jusufu Hodžiću uručila novi EEG aparat, prijeko potreban za Odjel neurologije.

Humana djela

Ova donacija vrijedna je 40.000 maraka.

– Ja sam ponosna na amidžu, na njegova humana djela. Kazao mi je da nema značajnije pomoći svome gradu i svome zavičaju od nabavke medicinske opreme, jer je zdravlje najpreče svakom čovjeku. Bez savremene medicinske opreme nema uspješnog liječenja – kazala je Omerović.

Na donaciji je zahvalio direktor bolnice Jusuf Hodžić te istakao da je Fuad Purač do sada donirao pet novih hemodijaliznih aparata, transportni inkubator i aparat za skrining sluha namijenjen djeci.

– Računajući novi EEG aparat, donacije iznose blizu 160.000 maraka. Nemam riječi kojima bih zahvalio ovom čovjeku – poručio je direktor Hodžić.

Olakšica za pacijente

I dr. Damir Dževdetbegović, šef Neurološkog odjela, sretan je što je nabavljena ova savremena medicinska oprema.

– Do sada su se pacijenti za EEG snimanje glave morali naručivati u UKC-u Tuzla, čekati da dođu na red, a sve je to iziskivalo troškove. Ovom donacijom toga više neće biti. Nabavkom EEG aparata najviše su dobili naši pacijenti – istakao je dr. Dževdetbegović.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci