Home VIJESTIBiH Adnanu Magliću određen pritvor

Adnanu Magliću određen pritvor

by rajvosa
0 komentara

Sud Bosne i Hercegovine je 15. oktobra ove godine u predmetu Armin Arnautović i drugi prihvatio prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine od 14. oktobra i donio rješenje kojim je osumnjičenom Adnanu Magliću određen pritvor, koji po ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana, računajući od dana hapšenja ili do nove odluke Suda.

Pritvor je određen zbog postojanja kako općeg tako i posebnih pritvorskih razloga, odnosno zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, utjecati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo.

Adnan Maglić osumnjičen je da je počinio krivična djela organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci