Home VIJESTIBiH Ročište za produženje pritvora Sejfoviću i Ahmiću: Elvis Keljmendi otkrio Tužilaštvu pripadnike i saradnike narkogrupe

Ročište za produženje pritvora Sejfoviću i Ahmiću: Elvis Keljmendi otkrio Tužilaštvu pripadnike i saradnike narkogrupe

by rajvosa
0 komentara

Pred Vijećem Suda BiH kojim je predsjedavala sutkinja Vesna Jasenković danas je razmatran prijedlog Tužilaštva BiH da se za naredna tri mjeseca produži pritvor Anelu Sejfoviću i Ajlinu Ahmiću, koji su, zajedno s Elvisom Keljmendijem, osumnjičeni za organizirani kriminal, neovlašten promet droga i pranje novca.

Suprotno Tužilaštvu, advokati Rusmir Karkin i Senka Nožica, koji zastupaju Sejfovića i Ahmića, tražili su da se prijedlog odbije i odredi kućni pritvor te sve mjere zabrane za njihove branjenike.

Državni tužilac Džermin Pašić, ukazujući na kompleksnost istrage, između ostalog, potvrdio je da se Elvis Keljmendi odlučio na saradnju s Tužilaštvom te da je pušten u kućni pritvor. Pašić je kazao da je pravo osumnjičenih da se brane šutnjom, ali i da moraju biti svjesni privilegije saradnje s Tužilaštvom.

Tužilaštvo je spremno predložiti blaže mjere onima koji sarađuju s njima, a u suprotnom produženjem pritvora moraju zaštititi svoju istragu.

banner

Keljmendijev iskaz ukazao je na sve pripadnike grupe, kao i na saradnju s drugim grupama, te na činjenicu da su pojedini policajci usko sarađivali s grupom.

Tužilac je naglasio da je završena identifikacija pripadnika ove međunarodne grupe iz inozemstva, ali da nisu navodili njihova imena zbog tajnosti istrage. Među njima je i grupa iz Crne Gore.

Pašić je, također, naveo da je veliki broj svjedoka identificiran, ali da Tužilaštvo svjesno nije prilagalo njihove iskaze jer bi otkrivanje čak i sadržaja iskaza dovelo u opasnost njihove živote i živote njihovih porodica. Pašić je kazao da su u istrazi došli do saznanja koja su ih frapirala, kao što je povezanost pojedinih osoba iz pravosudnih institucija i policije koji su članove grupe obavještavali o istrazi.

Ovaj tekst će biti dopunjen.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci