Home VIJESTIBiH Članica CIK-a traži pomoć: Stavljena mi je meta na čelo, strah me za život djeteta

Članica CIK-a traži pomoć: Stavljena mi je meta na čelo, strah me za život djeteta

by rajvosa
0 komentara

Članica Centralne izborne komisije BiH (CIK) Vanja Bjelica-Prutina je na današnjoj sjednici iskoristila je priliku da se obrati članovima, ali i javnosti, s obzirom da se sjednice CIK-a prenose uživo i da nije moguće manipulisati sa sadržajem.

Požalila se da su ona i kolegica Irena Hadžiabdić po odnosu pola u više navrata pretrpile različite vidove verbalnog nasilja.

– Ja ću to tako reći, u našim raspravama i diskusijama, gdje su tonovi sa kojima se obraćalo nama bili, po mom mišljenju, neprihvatljivi i u nekim slučajevima zastrašujući – navela je Bjelica-Prutina i ističe:

– Ja sam vidno uznemirena činjenicom da kandidat za predsjednika RS ponovo govori o meni lično, ovaj put kao o nekome ko ruši RS. Razlog za to je činjenica što sam podržala odluku o ponovnom brojanju za nivo predsjednika i potpredsjednika RS.

Nije prvi put izložena medijskom linču

Rekla je da ovo nije prvi put da je lično izložena jednom medijskom linču.

– Na isti način sam tom medijskom linču bila izložena i za prošle lokalne izbore, kada sam zbog poništenja izbora u Doboju i Srebrenici zajedno sa kolegom Jovanom nazvana “srpskom fukarom”, ali u mom slučaju se išlo i korak dalje pa se raspravljalo o mom porodičnom životu, mom bračnom partneru, mojoj porodici, čime se direktno krši moje pravo na privatni porodični život koji predstavlja jedno od osnovnih ljudskih prava i trebalo bi da ga uživamo svi jednako.

Smatram da se kao žena, kao samohrana majka stavljam pod pritisak i ponovo čujem da će se podnijeti krivične prijave. Kandidat za predsjednika RS meni direktno metu stavlja na čelo imenom i prezimenom. Ja živim u RS i to kod mene stvara neprijateljsko okruženje kod onih ljudi koji poklanjaju i vjeruju riječima tom kandidatu.

Zbog takvih stavova, govore mi da sam histerična, oštro se protivim tome i danas sam borbeno rekla da neću dozvoliti da mi se stavlja meta na čelo i da vršim udar na RS. Radi svoj posao u skladu sa zakonom. Pozivam nadležne institucije se ispita da li postoji, ne politička, nego krivična odgovornost za takve poruke i zahtijevam da se izvrši procjena moje lične sigurnosti – rekla je Bjelica-Prutina.

 

Ovakve stvari su nedopustive

Kaže da strahuje i za svoje dijete.

– Imam strah kad se moje dijete vraća iz škole sa svojim drugarima… Smatram da moje dijete treba da uživa ista prava kao druga djeca, ali plašim se da to dozvolim.

Ovakve stvari su nedopustive. Čula sam i da se insinuira da je neka gospođa iz SDS-a, pošto se povezujem stalno sa SDS, bila na Trebeviću ili Jahorinu sa Mirkom Šarovićem, pozivam Tužilaštvo ili m:tel da ispita preko baznih stanica moju lokaciju, jer je to jedna laž – kazala je Bjelica-Prutina na današnjoj sjednici CIK-a.

Video pogledajte od 01:16:00.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci