Home VIJESTIBiH Borenović: Narod je dostojanstveno i mirno pokazao volju da stane u kraj izbornim krađama

Borenović: Narod je dostojanstveno i mirno pokazao volju da stane u kraj izbornim krađama

by rajvosa
0 komentara

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je da je narod RS dostojanstveno, mirno, a u isto vrijeme ponosno i prkosno pokazao svoju volju, a to je da se stane u kraj izbornim krađama i da se pokaže vjera u Jelenu Trivić i njenu pobjedu.

– Zahvalan sam svakom čovjeku i ponosan na odlučnost koja je pokazana tokom protesta i šetnje sinoć u Banjaluci – rekao je Borenović.

Borenović kaže da je uprkos pokušajima opstrukcija, događaj protekao kako je planirano.

– Premijer Višković i član Predsjedništva Dodik su pokušali da dezinformišu javnost da neće biti protestne šetnje, valjda iz nekog tužnog pokušaja da obeshrabre narod, što im nije uspjelo. Časni ljudi u MUP-u nisu podlegli pritiscima da se šetnja zabrani i na tome sam im zahvalan. Nije bilo niti jednog incidenta, a ni u parku, ni na ulici, ni na trgu nema niti jednog bačenog papirića. Banja luka jutros blista u svakom pogledu, a posebno od ponosa zbog veličanstvenog skupa za odbranu narodne volje – poručio je Borenović.

banner

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci