Home VIJESTINajnovije Podjela elektronskih karata za više od 30.000 penzionera počinje danas

Podjela elektronskih karata za više od 30.000 penzionera počinje danas

by rajvosa
0 komentara

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta je penzionerima uručio elektronske karte i time najavio podjelu za 30.000 penzionera koji su predali svoje zahtjeve.

– Prije bilo kakve modernizacije i unapređenja usluga javnog prijevoza, morali smo prvo svima omogućiti redovan javni prijevoz, koji godinama u određenim dijelovima Kantona nije funkcionisao. Sada smo u situaciji da smo vratili 40 linija i konstantno radimo na unapređenju. Sretan sam što smo našim penzionerima uručili elektronske karte i što vidim njihovo zadovoljstvo. Od danas počinje podjela karata za više od 30.000 naših penzionera – istakao je ministar Šteta, nakon što je podijelio karte prvoj grupi naših najstarijih sugrađana.

Penzioneri su četvrta kategorija koja će imati elektronske karte.

Do sada su te karte dobili srednjoškolci, studenti i slijepa i slabovidna lica.

banner

– Proces reforme javnog prijevoza i tarifnog sistema je dug, međutim, pokrenuli smo ga, radimo na svim unapređenjima i dodatnim digitalnim rješenjima za olakšano korištenje, kako bi u konačnici slika javnog prijevoza i slika Sarajeva bila promijenjena, a građani dobili ono što zaslužuju – zaključio je ministar Šteta.

Elektronske karte će važiti kod oba prijevoznika.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci