Home LIFESTYLE Izbjegnite zamku sabotiranja vlastite veze

Izbjegnite zamku sabotiranja vlastite veze

by rajvosa
0 komentara

Testiranje njegovih živaca i granice do koje smiješ ići, takođe spada u jedan od načina. Znaš i sama da se testovi ponekad i padaju

Znaš li na koje sve načine možeš sabotirati vlastitu vezu? Ako misliš da je to nemoguće, razmisli još jednom.

 

Časopis Cosmopolitan pokrenuo je upravo tu temu i došao do zanimljivih zaključaka.

1. Uspoređivanje stvarnog života sa onim iz ljubavnih filmova. Rajan Gosling u Notebooku je bio savršen, jer je tako pisalo u scenariju. To ne znači da tvoj dečko ne mora pokazati svoju romantičnu stranu, ali ne možeš ni od njega očekivati takve geste baš svaki dan.

2. Testiranje njegovih živaca i granice do koje smiješ ići, takođe spada u jedan od načina. Znaš i sama da se testovi ponekad i padaju.

3. Previše tračanja sa prijateljicama. Sve se žalimo svojim prijateljicama kada on napravi nešto krivo. No, neprestanim nabrajanjem (samo) njegovih loših stvari pred drugima, kao da tražiš da ti kažu “ostavi ga, nije on tako dobar.”

4. Uspoređivanje s njegovom bivšom. Iako je teško ne raspitivati se o njegovoj prošlosti, pokušaj što manje “njuškati”. Bitno je kakav je on sada. Uostalom, postoji dobar razlog zašto je ona bivša, a ti sadašnja.

5. Ljubomora. Dokazano je da je za zdravu vezu potrebno i malo ljubomore, ali naglašavamo malo i u granicama normale. Posebno ako se radi o nekoj njegovoj prijateljici iz djetinjstva i slično. Da je htio biti s njom, zar ne misliš da bi to već odavno pokušao?

6. Forsiranje onoga na što on još nije spreman, poput upoznavanja roditelja. Doći će vrijeme i za to. Puno je važnije da dotad izgradite dobar odnos, koji uključuje i poštivanje želja onog drugog.

7. Flertovanje s drugima. Ako se nekome sviđaš, taj će napraviti sve da te impresionira u početku, pa ti se može učiniti da je on bolji od tvog dečka i dovesti te do toga da ga počneš gledati drugim očima. Nemoj to dopustiti ako ga stvarno voliš, radije mu pomogni da promijeni stvari koje ti smetaju, kao što je npr. nedostatak pažnje.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci