Home VIJESTINajnovije Haos za uposlenike Vijeća ministara BiH: Ne smiju upaliti računare zbog hakerskog napada

Haos za uposlenike Vijeća ministara BiH: Ne smiju upaliti računare zbog hakerskog napada

by rajvosa
0 komentara

U Vijeću ministara BiH danas se odvija prava drama jer se dogodio hakerski napad. Naime, uposlenici ne smiju upaliti računare, navedeno je u obavijesti. 

– Ne palite računare. Zaposleni u institucijama Vijeća ministara BiH, molimo vas da ne palite vaše računare dok ne dobijete drugačiju instrukciju – navedeno je. 

Obaviješteno Tužilaštvo

Hakerskim napadom stranica Parlamenta BiH pogođena je prije nekoliko dana i još uvijek nije dostupna.

Obavijest o tome da se ne pale računari stoji na ulazu u zgradu.

banner

Podsjetimo, novi hakerski napad je aktuelizovao ranija upozorenja o mogućim kibernetičkim napadima u BiH. 

O ovom događaju obaviješteno je i Tužilaštvo BiH koje radi na predmetu.

Obaviješten tužilac

Kako je ranije “Avaz” pisao, hakeri bi mogli napasti server Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine i to na dan izbora 2. oktobra.

Kako je ranije rečeno iz SIPA-e, nema informacija ko stoji iza ovog hakerskog napada. Saopćili su da su preduzeli sve zakonom predviđene radnje i predmet predali Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

– Predmet je u radu, obaviješten je dežurni tužilac, koji je dao potrebne instrukcije pripadnicima Agencija za provedbu zakona, a sve u cilju potpunog rasvjetljavanja događaja i zaštite sajber bezbjednosti i kapaciteta institucija BiH – naveli su iz Tužilaštva BiH.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci