Home VIJESTINajnovije Rusija tražila oslobađanje osuđenog ratnog zločinca Mladića, Turković: Jesu li brutalno ubijeni u Srebrenici imali pravo na milost?

Rusija tražila oslobađanje osuđenog ratnog zločinca Mladića, Turković: Jesu li brutalno ubijeni u Srebrenici imali pravo na milost?

by rajvosa
0 komentara

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković oglasila se na Facebooku nakon što je Ministarstvo vanjskih poslova Rusije tražilo oslobađanje osuđenog ratnog zločinca i balkanskog kasapina Ratka Mladića.

Turković je poručila da bi prijevremeno puštanje na slobodu Ratka Mladića bila sramna uvreda majkama Srebrenice, žrtvama genocida i međunarodnom pravu.

– Da li su 8.372 dječaka, mladića, oca koji su brutalno ubijeni u Srebrenici imali pravo na bilo kakvu milost? Da li je 1.601 sarajevsko dijete ubijeno snajperom ili granatom imalo pravo na milost?

Hiljade njih još uvijek nisu ni pronađeni niti su imali ukop dostojan čovjeka! Mnoge majke svakodnevno umiru čekajući da pronađu bar jednu kost svog ubijenog djeteta. To su žrtve nečovjeka kojeg danas neki još uvijek slave kao heroja i za njega traže prava i slobodu!

banner

Zločinac i koljač Ratko Mladić mora ostati do kraja života iza rešetaka – poručila je Turković.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci