Home VIJESTINajnovije Par u Zagrebu mamio muškarce lažnim oglasima za masažu i druženje pa ih pljačkao

Par u Zagrebu mamio muškarce lažnim oglasima za masažu i druženje pa ih pljačkao

by rajvosa
0 komentara

Policajci Zagreba dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškom i ženskom osobom starima 41 godinu zbog sumnje na počinjenje dva krivična djela razbojništva.

Sumnja se na to da su muškarac i žena zajedno s dvije zasad nepoznate muške osobe krajem avgusta 2022. objavili oglas za upoznavanje i masažu, a sve s ciljem ostvarivanja nepripadajuće imovinske koristi.

Došao u kuću

Nekoliko dana kasnije, objavljeni oglas je zainteresirao 25-godišnjaka koji je potom telefonski kontaktirao osumnjičenu te je po njenim uputama došao u kuću na području Peščenice.

– Ulaskom u kuću, 25-godišnjak je osumnjičenoj predao 700 kuna (oko 182,43 KM) za dogovorenu uslugu da bi potom u sobu ušao osumnjičeni 41-godišnjak i dvojica zasad nepoznatih muškaraca koji su uz upućene prijetnje od oštećenog zatražili još novca. Upućene prijetnje su kod oštećenog izazvale strah i bojazan za vlastiti život te im je u konačnici predao još 1.500 kuna (390,92 KM) i napustio kuću – saopćila je PU zagrebačka.

banner

Prijetili čvrstim predmetima

Tu nije bio kraj protupravnog ponašanja osumnjičenih te je tako početkom septembra objavljeni oglas privukao pažnju 38-godišnjaka koji je također kontaktirao osumnjičenu i dogovorio način dolaska.

Po dogovoru, u kuću na području Peščenice oštećenog je dovezao 41-godišnji osumnjičeni, a po ulasku u kuću oštećeni je 41-godišnjakinji predao 800 kuna (208,49 KM) za obećanu uslugu, ali su u tom trenutku u prostoriju ušla zasad dva nepoznata muškarca koji su uz prijetnju čvrstim predmetima zatražili još novca, koji im je u konačnici oštećeni predao u strahu za vlastiti život.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 6.000 kuna (1.563,70 KM). Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predati pritvorskom nadzorniku dok je poseban izvještaj dostavljen nadležnom odvjetništvu.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci