Home LIFESTYLE Međunarodni festival FIAT: Ermin Bravo i Snežana Bogićević najbolji glumci

Međunarodni festival FIAT: Ermin Bravo i Snežana Bogićević najbolji glumci

by rajvosa
0 komentara

Glumica Snežana Bogićević i glumac Ermin Bravo dobitnici su nagrada za najbolju žensku i najbolju mušku ulogu za interpretaciju likova u predstavi „Osramoćeni“, produkcija Kontakt, na međunarodnom festivalu FIAT u Podgorici.

Saopćenje žirija u sastavu Sonja Vukićević, predsjednica žirija FIAT-a, koreografkinja i balerina, Jelena Minić, glumica i Aleksandar Radunović, dramaturg:

Nagradu za najbolju mušku ulogu dobija Ermin Bravo za maestralno izvođenje lika Amira Kapura u predstavi “Osramoćeni” u režiji Dine Mustafića, po tekstu Ayada Akhtara, i produkciji Udruženja Kontakt iz Sarajeva. Suptilno gradeći lik Amira Kapura, Ermin Bravo nam na minuciozan način ukazuje na nasušnu potrebu za očuvanjem sopstvenog identiteta.

Nagradu za najbolju žensku ulogu dobija Snežana Bogićević za izuzetnu interpretaciju lika Jori . Nesvakidašnjim talentom i glumačkim umijećem suptilno, i ubjedljivo je donijela lik Jori.

banner

U predstavi “Osramoćeni” uloge su ostvarili i Maja Izetbegović, Boris Ler i Lazar Dragojević.

U glavnom, takmičarskom dijelu festivala izvedeno je sedam predstava iz Francuske, Poljske, Italije, Litvanije, Irana, Velike Britanije/Slovenija i Bosna i Hercegovina.

Festival FIAT je osnovan prije 30 godina i predstavlja jedan od najznačajnijih festivala jugoistočne Evrope. 

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci