Home VIJESTIBiH Anila Gajević živi u ulici gdje je ostavljeno novorođenče na Vracama: Ovo je šokantno, voljela bih se skrbiti o tom djetetu

Anila Gajević živi u ulici gdje je ostavljeno novorođenče na Vracama: Ovo je šokantno, voljela bih se skrbiti o tom djetetu

by rajvosa
0 komentara

U naselju Vraca, u ulici Derviša Numića, danas oko 11 sati pronađeno je novorođenče pored stepeništa, a na licu mjesta ekupa “Avaza” zatekla je Anilu Gajević, direktoricu Casting i talent agencije Zona, koja živi u blizini.

Beba je, srećom, pronađena živa i smještena je na Pedijatrijsku kliniku Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a polija još uvijek vrši uviđaj kako bi otkrila ko je ostavio dijete. 

Ko je mogao ostaviti bespomoćnu bebu na takvom mjestu

Anila Gajević kazala nam je da je u komšiliku sve šokirala ova informacija da je neko mogao ostaviti bespomoćnu bebu na takvom mjestu.

– Živim u zgradi pored koje se desio ovaj incident. Za mene je ovo nevjerovatan slučaj da je beba tako ostavljena… Ovo je vrlo nehuman i neobjašnjiv postupak. Šokantno mi je sve ovo. Neko je morao nešto vidjeti, potpuno je nevjerovatno da još uvijek postoje tako nesavjesni ljudi, tačnije majke. Jedino što mogu reći da je ovo slika društva, i ko zna u kakvoj situaciji se našla ta majka ili porodica bebe – kazala je Gajević za portal “Avaza”.

banner

Ona je istakla da je bila na poslu, pa nije ništa ni čula ni vidjela, ali da se nada da će se uskoro otkriti ko stoji iza ovog nehumanog čina.

Pomoć za napušteno dijete

Kako je dodala, ima potrebu da pomogne tom napuštenom djetetu.

– Iz svoje dobre volje i iz čina ljudskog razuma, voljela bih se skrbiti o tom djetetu, pomoći mu nekako. Ako je jedno dijete neželjeno, a postoje druge osobe koje bi mu mogle pružiti skrb, zašto da ne – kazala je Gajević.

O slučaju je upoznat tužilac Kantonalnog tužilaštva KS koji je naložio da se nakon izvršenog uviđaja poduzmu sve potrebne mjere i radnje na pronalasku roditelja ili osobe koja je ostavila dijete.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci