Taksisti stavili nož pod vrat i opljačkali ga, pa ga ostavili na seoskom putu

Dobojska policija traga za trojicom mlađih muškaraca koji su jučer na području Teslića nožem prijetili taksisti, oteli mu ključeve od automobila, novac i mobitel, te ga tako ostavili na cesti.

Kako saznajemo, trojica mlađih muškaraca zaustavili su jučer taksi na područu općine Teslić, kojim je upravljao 44-godišnji S. K., te tražili od njega da ih odveze u jedno selo nadomak Teslića.

Taksista nije ni sumnjao da će mu ova, naizgled obična vožnja, na kraju biti jedno traumatično iskustvo. On je mladiće odvezao tamo gdje su tražili te se zaustavio na lokalnom putu. Međutim, umjesto da plate vožnju, jedan od mladića je izvatio nož, te ga taksisti stavio na vrat.

Ostala dvojica su mu uzela mobitel, kako ne bi mogao pozvati pomoć i oko 200 maraka. Mladi razbojnici oteli su mu i ključeve od “golfa” koji je vozio, kako se sa tog mjesta ne bi mogao otići, ali su vozilo ostavili.

Tom prilikom taksista je zadobio lakše tjelesne povrede u vidu nekoliko ogrebotina po vratu. On je nakon svega uspio doći do jedne kuće u selu i pokucati na vrata, a mještanin koji mu je otvorio pozvao je policiju.

– Osobi S. K. je ukazana ljekarska pomoć u tešanjskoj bolnici. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj – kazali su nam iz Policijske uprave doboj, te dodali kako je istraga u ovom slučaju u toku.