Home VIJESTIBiH Ivana Marić: zdajice naroda nisu bili Komšić i Izetbegović kada nisu spriječili da NSRS prvi put usvoji Zakon o državnoj imovini

Ivana Marić: zdajice naroda nisu bili Komšić i Izetbegović kada nisu spriječili da NSRS prvi put usvoji Zakon o državnoj imovini

by rajvosa
0 komentara

Politička analitičarka Ivana Marić oglasila se na društvenim mrežama. Ona je navela da napad na državu nisu bile dosadašnje “militarističke” proslave 9. januara svake godine u Banja Luci.

– Napad na državu nije bilo ni četničko okupljanje u Višegradu, svake godine. Izdajice naroda nisu bili Komšić i Izetbegović kada nisu spriječili da NSRS prvi put usvoji Zakon o državnoj imovini.

Izdajice nisu bili ni Komšić i Džaferović kada su dozvolili da Dodik u Predsjedništvo dovede hramonikaša. I sve je super i sve je za pet dok je SDfA na vlasti.

Dobija višestruko na značaju

Čim oni odu u opoziciju odjednom sve to dobija višestruko na značaju i poziva se u odbranu države. Odjednom se moraju postavljati barikade da se zaštite građani Sarajeva.

Valjda iz SDfA misle da su malobrojni Bošnjaci koji su vratili u Višegrad, Banja Luku i druge gradove u RS hrabriji od onih koji žive u Sarajevu pa se Sarajlije moraju zaštititi od parade, a ostale nije trebalo. Ili su Bošnajci u ostatku BiH za SDfA manje važni tj. nelegitimni Bošnjaci pa se za njihovu sigurnost nisu brinuli.

Kako su ga “zaustavili”

Koliko je za SDfA bitno da ostanu priključeni na milijarde državnog budžeta da su pokrenuli sve organizacije i pojedince koji su za njih vezani i spremni su da izazovu i nove sukobe samo da bi kao pokazali da su oni jedini koji nas mogu odbraniti i koji mogu zaustaviti Dodika.

Vidjeli smo jako dobro kako su ga “zaustavili” u prethodnih osam godina. Jedino što su zaustavili je razvoj i napredak Bosne i Hercegovine. Za Dodika znamo kakav je i na šta je spreman samo da ne izgubi moć. Ništa bolji nije ni Čović. Sve su to ista glina. Svima njima odgovara stalna atmosfera straha od drugih naroda jer kad su ljudi preplašeni onda ne razmišljaju o tome da su im političari uništitli ekonomiju, živote i državu, zaključila je Marić.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci