Home VIJESTINajnovije Putin prvi put rat nazvao ratom

Putin prvi put rat nazvao ratom

by rajvosa
0 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas novinarima da Rusija želi okončati rat u Ukrajini i da svi oružani sukobi na kraju završavaju diplomatskim pregovorima.

– Ne želimo eskalirati situaciju na bojnom polju. Naprotiv, želimo okončati rat u Ukrajini. To je bio i ostat će naš cilj. Nastojat ćemo da se tome stane na kraj; naravno – što prije, to bolje – kazao je Putin.

– Svi oružani sukobi završavaju na ovaj ili onaj način nekom vrstom diplomatskih pregovora. Prije ili kasnije, sve strane u sukobu moraju sjesti i dogovoriti se. Što prije to shvate naši protivnici, to bolje. Nikada nismo odustali od pregovora – dodao je.

Putinova upotreba te riječi nije prošla nezapaženo.

banner

Nikita Yuferev, općinski zastupnik iz Sankt Peterburga koji je pobjegao iz Rusije zbog svog antiratnog stava, zatražio je od ruskih vlasti da se Putin krivično goni zbog “širenja lažnih informacija o vojsci”.

– Nije bilo dekreta o završetku specijalne vojne operacije, nikakav rat nije objavljen – napisao je na Twitteru.

– Za takve riječi o ratu već je osuđeno nekoliko hiljada ljudi, dodao je.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci