Home VIJESTICrna Hronika Kličko: Rusi su jutros pogodili ključnu infrastrukturu u Kijevu

Kličko: Rusi su jutros pogodili ključnu infrastrukturu u Kijevu

by rajvosa
0 komentara

“Ključna infrastruktura” Ukrajine pogođena je jutros od strane Rusije, objavile su vlasti Ukrajine jutros.

Kako navode, sistemi protuzračne odbrane uništili otprilike 15 od 20 dronova usmjerenih na glavni grad.

Nema mrtvih

Gradonačelnik Kijeva Vitali Kličko (Klitschko) rekao je da prema prvim informacijama u napadu na prijestolnicu nema mrtvih ni povrijeđenih i da su zdravstveni radnici u pogođenim kvartovima Solomjanski i Ševčenkov.

– Kao rezultat napada na prijestolnicu oštećeni su kritični infrastrukturni objekti. Inženjeri energetike i grijanja rade na tome da se brzo stabilizira stanje sa snabdijevanjem energijom i grijanjem – naveo je Kličko putem aplikacije Telegram.

Lansirani dronovi

Rusija je upotrijebila oko 35 bespilotnih letjelica Shahed iranske proizvodnje u napadima na Ukrajinu u ponedjeljak, od kojih je 30 uništeno, objavile su ukrajinske zračne snage.

Oleski Kuleba, guverner regije Kijev koja ne obuhvaća glavni grad, ali ga okružuje, rekao je da su infrastruktura i privatne kuće oštećene u noćnim napadima dronovima. Povrijeđene su dvije osobe.

Ukrajinske oružane snage tvrde da su dronovi lansirani s istočne obale Azovskog mora.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci