Home VIJESTIBiH Privremena izmjena saobraćaja radi održavanja manifestacije “Advent Run” sutra u Sarajevu

Privremena izmjena saobraćaja radi održavanja manifestacije “Advent Run” sutra u Sarajevu

by rajvosa
0 komentara

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Udruženju “Dečki u Plavom” iz Sarajeva za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulicama Franje Račkog, Vilsonovo šetalište, Hamdije Ćemerlića i Topal Osman paše u subotu, 17.12.2022. godine u terminu od 18:00 do 20:30 sati radi održavanja sportske manifestacije “Advent Run”.

Izmjena režima saobraćaja obuhvata obustavu saobraćaja i zabranu parkiranja u terminu 18:30 do 20:00 u ulici Franje Račkog, zatim izmjenu režima pješačkog saobraćaja u ulici Vilsonovo šetalište na način da se prednost daje učesnicima manifestacije uz asistenciju organizatora događaja.

Također, prednost će u odnosu na pješački i motorni saobraćaj imati učesnici manifestacije na dijelu raskrsnica ulica Hamdije Ćemerlića – Vilsonovo šetalište i ulica Topal Osman paše – Vilsonovo šetalište.

U spomenutom terminu bit će zabranjeno skretanje vozila sa saobraćajnice Zmaja od Bosne u ulicu Franje Račkog.

banner

U terminu od 14:00 do 20:00 sati toga dana parking ispred Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine koristit će se za potrebe pripreme događaja i okupljanja učesnika manifestacije.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a KS.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci