Home VIJESTINajnovije Orban: Vrijeme je za reviziju sankcija protiv Rusije

Orban: Vrijeme je za reviziju sankcija protiv Rusije

by rajvosa
0 komentara

Premijer Mađarske Viktor Orban danas je zatražio da se izvrši revizija sankcija protiv Rusije, čime je podržao izjavu francuskog predsjednika Emanuela Makrona (Emmanuel Macron) da sukob u Ukrajini na različite načine utiče na EU i SAD.

– Makron je u pravu jer troškovi ukrajinskog sukoba nisu isti sa obje strane Atlantika. Ukoliko želimo opstanak evropske privrede, moramo da ubrzano rješavamo energetsku krizu. Vrijeme je za ponovnu procjenu sankcija – naglasio je Orban u poruci objavljenoj na Twitteru.

Francuski lider je jučer u izjavi za američki CBS News rekao da je bilo “desinhronizacije” u odnosima između Evrope i Vašingtona zbog visoke cijene energije.

On je podsjetio da je EU kupac gasa i nafte dok su SAD proizvođač i da zbog toga domaćinstva Unije i Amerike struju dobijaju po različitim cijenama i da ta razlika utiče na kupovnu moć i konkurentnost evropskog društva.

banner

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci