Home VIJESTICrna Hronika Cijela Ukrajina bez struje zbog posljedica ruskog raketiranja

Cijela Ukrajina bez struje zbog posljedica ruskog raketiranja

by rajvosa
0 komentara

– Zbog posljedica raketiranja u svim dijelovima Ukrajine uvode se vanredna isključenja struje kako bi se održala ravnoteža između proizvodnje i potrošnje. Struja će se posebno osigurati za važnu infrastrukturu – objavio je Ukrenergo na Telegramu.

Ukrajinska energetska kompanija Ukrenergo upozorila je danas da će na cijelom području zemlje biti na snazi isključenja struje zbog novih ruskih napada na elektroenergetski sistem.

– Situacija je teška, ali je pod kontrolom – dodao je Ukrenergo, dok su snage Kijeva saopćile da su uništile više od 60 od sedamdesetak raketa što su ih ispalili Rusi.

– U toku su hitni popravci, ipak, neke elektrane neko vrijeme neće moći raditi punim kapacitetom – navodi distributer.

banner

Ruska vojska je priznala da je “izvela masovni zračni udar visokopreciznim oružjem” u ponedjeljak oko 13 sati po srednjoevropskom vremenu na ukrajinske vojne objekte i na energetsku infrastrukturu povezanu s vojskom.

Nakon što je pretrpjela velike poraze u sukobu koji je prerastao u najveći u Evropi od Drugog svjetskog rata, Rusija je u oktobru počela razarati ukrajinsku energetsku infrastrukturu, zbog čega su na snazi isključenja struje.

U petak je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao da su ruski napadi na ukrajinsku infrastrukturu “neminovni”.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci