Home VIJESTIBiH Nesreća u Austriji: Prevrnuo se kamion, za volanom bio vozač iz BiH

Nesreća u Austriji: Prevrnuo se kamion, za volanom bio vozač iz BiH

by rajvosa
0 komentara

U saobraćajnoj nezgodi koja se jučer oko 11 sati dogodila u okolini austrijskog Fiberburna, (oblast Kicbila) došlo je do prevrtanja kamiona sa prikolicom za čijim volanom je bio 24-godišnji vozač iz BiH.

Vozač je uspio da se oslobodi sam iz kabine i prebačen je u bolnicu St.Johan. Stepen povreda još nije utvrđen, iako su austrijski mediji ranije javili da je riječ o lakšim povredama, pišu Nezavisne.

– Da, vozač je uspio sam da se izvuče iz kabine na kojoj je totalna šteta. Nakon što mu je pružena prva pomoć na licu mjesta, prebačen je u bolnicu u St. Johanu – rekao je portparol policije.

Inače, usljed nesreće došlo je do izlivanja goriva iz rezervoara kamiona i cijeli put je bio prekriven gorivom, koje se slilo u obližnji ribanjak.

banner

Policija i dalje vrši istragu o uzroku izletanja kamiona sa puta, ali se pretpostavlja da je u pitanju snijeg, jer je do nesreće došlo baš u momentu mećave.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci