Home VIJESTIBiH Poklon Općine Ilidža građanima: Koncertom Crvene jabuke proslavit će se Dan državnosti BiH

Poklon Općine Ilidža građanima: Koncertom Crvene jabuke proslavit će se Dan državnosti BiH

by rajvosa
0 komentara

Dan državnosti Bosne i Hercegovine, 25. novembar, ove godine na Ilidži će se proslaviti velikim koncertom grupe Crvena jabuka.

Koncertom na otvorenom, koji Općina Ilidža poklanja svojim građanima ali i svim gostima, kultni sarajevski bend će obilježiti jedan od najvažnijih datuma u historiji naše zemlje, što ranijih godina nije bio slučaj.

Načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, naglasio je da se pored infrastrukturnih programa, koji su određeni planom i programom, kao i potreba građana općine Ilidža, itekako razmišljalo i o projektima kakav je i sam koncert Crvene jabuke.

Niz događaja

– U ambijentu Rustempašine ulice, u samom centru Ilidže, će se 25. novembra održati jedan veliki spektakl koji poklanjamo našim Ilidžankama i Ilidžancima, kao i svim stanovnicima Bosne i Hercegovine, ali i gostima koji tog vikenda budu na Ilidži – poručio je načelnik Muzur, te kazao kako se nada da će s ovim koncertom Općina Ilidža krenuti u jednu novu eru ovakvih dešavanja.

Načelnik je naglasio kako Općina Ilidža pored obilježavanja i proslave državnih praznika u Rustempašinoj ulici već narednog ljeta planira napraviti niz ovakvih događaja i manifestacija, te potvrdio težnju da Rustempašina ulica u budućnosti postane veliko šetalište i centar svih dešavanja na Ilidži.

– Želja nam je da i oni najmlađi osvete svu draž Dana državnosti, koji je izuzetno važan datum u našoj historiji i koji kao takav želimo dostojno obilježiti, ali i približiti našoj djeci – rekao je načelnik Općine Ilidža.

Cjelodnevni program proslave

Upravo zbog toga u cjelodnevni program proslave Dana državnosti Bosne i Hercegovine bit će uključeni učenici svih osnovnih škola s područja općine Ilidža s prigodnim priredbama i muzičkim nastupima.

– Drago mi je da smo u prilici uveličati Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Drago mi je da smo na Ilidži i da je ona počela živjeti s tim lijepim projektima od Stojčevca do nekih drugih događanja – rekao je Dražen Žerić Žera, frontmen grupe Crvena jabuka, te dodao:

– Mi ćemo dati sve od sebe da koncert bude pravi bosanskohercegovački, sarajevski, ilidžanski… Bit će sigurno da za pamćenje, uz želju da se Dan državnosti obilježava na takav način i svake naredne godine.

Na kraju press-konferencije načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, predsjedavajući Općinskog vijeća Ilidža Tarik Stambolić i frontmen Crvene jabuke Dražen Žerić Žera uputili su otvoren poziv svima da budu dio spektakularne proslave Dana državnosti Bosne i Hercegovine i koncerta Crvene jabuke koji će se održati 25. novembra s početkom u 20 sati.

 

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci