Home VIJESTIBiH Sarajevski imami uručili stipendije djeci imama u manjem bosanskohercegovačkom entitetu

Sarajevski imami uručili stipendije djeci imama u manjem bosanskohercegovačkom entitetu

by rajvosa
0 komentara

Imami Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo danas su uručili stipendije djeci imama Muftijstva banjalučkog, a u okviru projekta podrške imamima na području manjeg bosanskohercegovačkog entiteta.

– Mi se u Banjoj Luci uvijek radujemo Sarajevu, a želimo i da se Sarajevo raduje Banjaluci. Izražavam vam riječi zahvalnosti na brizi, solidarnosti, empatiji prema ovom prostoru naše domovine, a posebno prema našim imamima i njihovoj djeci. Stipendije koje ste danas uručili je ulaganje u život, u mlade i perspektivne ličnosti. Ovaj gest je za primjer i pouku kako daljina postaje blizu – kazao je ovom prilikom muftija banjalučki Nusret ef. Abdibegović.

Saradnja medžlisa

Sarajevski imami su izdvojili oko 17.000 KM svojih primanje za stipendije učenicima i studentima, a prema riječima glavnog imama MIZ Sarajevo Abdulgafar ef. Velića, aktivnostima nastoje što više biti prisutni na ovim područjima.

– U našim povratničkim džematima u ovom dijelu naše domovine gotovo jedina bošnjačka djeca su djeca naših imama. Stoga, ova djeca zaslužuju našu pažnju, poštivanje i podršku – izjavio je efendija Velić.

Izrazio je nadu da će saradnja između banjalučkog i sarajevskog medžlisa u predstojećem periodu biti intenzivirana.

Sarajevski imami su izdvojili oko 17.000 KM svojih primanje za stipendije učenicima i studentima

Duboko poštovanje

– Nadamo se da će nas to pridružiti jedne drugima. Danas smo došli da iskažemo svoje duboko poštovanje, ali i prema vašim porodicama, a u vašim časnim misijama. Ovo je samo mali znak pažnje, ali i zahvale. Vi ste na bedemu domovine, dok bude džemata i mektepske pouke na ovim prostorima, bit i našeg naroda i domovine. Budimo jedni s drugima i jedni uz druge – poručio je, između ostalog, Abdulgafar ef. Velić.

Sarajevski imami jučer su stipendijama obradovali i djecu imama Muftijstva goraždanskog.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci