Home VIJESTIBiH Senat od Medicinskog fakulteta traži dodatnu dokumentaciju o diplomi Sebije Izetbegović, njena desna ruka tvrdi da ju je neko otuđio

Senat od Medicinskog fakulteta traži dodatnu dokumentaciju o diplomi Sebije Izetbegović, njena desna ruka tvrdi da ju je neko otuđio

by rajvosa
0 komentara

Sjednica Senata UNSA na kojoj se raspravljalo o diplomi direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović je završena.

Senat je od Medicinskog fakulteta zatražio da dopune dokumentaciju o školovanju Sebije Izetbegović. Dekanesa ovog fakulteta Amina Valjevac je pred Senatom branila Izetbegović i tražila da prestane diskreditacija.

Enra Suljić, desna ruka Sebije Izetbegović na KCUS-u, rekla je kako je dokumentaciju trebao čuvati Medicinski fakultet i UNSA, ali da neka nedostaje.

Suljić je navela kako su sva akademska zvana dodijeljena legalno.

– Dokumentacija je dostavljena senatorima i sve je bilo legano. Sva imenovanja od asistenata i docenata… Dokumentaciju čuva Medicinski fakultet i UNSA, a svi oni koji su otuđili znaju što su to uradili – izjavila je Suljić.

Medicinski fakultet ima roka mjesec dana da dostavi potrebnu dokumentaciju vezanu za položene ispite Sebije Izetbegović.Na sjednici se nije raspravljao o diplomi predsjednika NiP-a Elmedina Konakovića. Inače, Fakultet sporta dostavio je Senatu svu potrebnu dokumentaciju.

 

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci