Home VIJESTIBiH Dodik poručio: U BiH postoje neizbježne podjele, razgraničenje je najbolja varijanta

Dodik poručio: U BiH postoje neizbježne podjele, razgraničenje je najbolja varijanta

by rajvosa
0 komentara

Novoizabrani predsjednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je sinoć da u BiH postoje podjele koje su neizbježne i da je zato razgraničenje najbolja varijanta.

– Ono što je bilo prije ne može se vratiti. Kako se može vratiti 150.000 Srba u Sarajevo, nikako. Nema više toga i ne može se vratiti, a Jugoslavija je bila velika srpska zabluda. Najveća moja greška jeste i to što sam vjerovao strancima i to se više neće desiti – rekao je Dodik.

Lider SNSD-a je rekao da je za srpski narod iz RS matica Srbija, a Beograd prijestolnica.

– Postoji dio javnosti u Srbiji koji spekulativno iznosi viđenja. Pomognuti su nekim nevladinim organizacijama koje dugoročno nanose štetu Srbima. To sam pokušao da objasnim novinarima u Beogradu u vrijeme izbora u BiH – rekao je Dodik za UNA TV.

banner

On je naveo “da mu je ranije nuđeno da bude igrač Zapada, ali da je shvatio da su spekulativni”.

– Oni žele da za svoje kompanije osiguraju tržište na našim prostorima i da nam nametnu svoje vrijednosti. Imamo pravo da branimo svoju državu. Potcjenjuju državnu politiku Srba time što kažu Kosovo se može odvojiti iz Srbije, a Republika Srpska mora da nestane u tamnici koja se zova BiH.

Dejtonski sporazum je urušen i ne želimo ovakvu BiH i nećemo da u njoj živimo. Ona je propala država, neće je ovakvu Srbi, Hrvati, niti muslimani koji žele dominaciju. Također, i stranci su nezadovoljni i stalno nešto kleveću – rekao je Dodik.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci