Home VIJESTIBiH Amiru Brboviću 14 godina i deset mjeseci zatvora za ubistvo Anela Prutine

Amiru Brboviću 14 godina i deset mjeseci zatvora za ubistvo Anela Prutine

by rajvosa
0 komentara

Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je krivim Amira Brbovića zbog krivičnih djela ubistvo, pokušaj ubistva i oštećenje tuđe stvari, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Prvostepenom presudom osuđen je na jedinstevu kaznu zatvora u trajanju od 14 godina i 10 mjeseci. Nakon izricanja presude, optuženom je produžen pritvor.

Optuženi se tereti da je 22. aprila 2021. godine oko 19:50 sati ispred ulaza u jednu od zgrada u ulici Azize Šaćirgbegović, gdje su stajali Anel Prutina P. i A. S., došao iz pravca „Taxi doma“, prišao im na udaljenost od 10 metara i potom iz automata ispalio rafalno 16 hitaca u pravcu oštećenih.

Prutina je zadobio tešku tjelesnu povredu opasnu po život u predjelu grudnog koša i trbuha od kojih je preminuo 19. maja 2021. godine, dok je A.S. zadobio laku tjelesnu povredu. Od ispaljenih hitaca oštećen je i stakleni portal na jednom poslovnom prostoru u ulici Azize Šaćirgbegović.

banner

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci