Home VIJESTIBiH Policijski službenik MUP-a KS nepravosnažno osuđen na tri godine zatvora

Policijski službenik MUP-a KS nepravosnažno osuđen na tri godine zatvora

by rajvosa
0 komentara

Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim policijskog službenika Jedinice za saobraćaj MUP-a KS Nizamira Đulovića zbog krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja i primanje dara i drugih oblika koristi.

Đulović je osuđen zbog krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja i primanje dara i drugih oblika koristi. Istovremeno, zabranjeno mu je i obavljanje posla policijskog službenika u trajanju od pet godina od pravosnažnosti presude.

– Tereti se da je tokom obavljanja zadataka, a u zavisnosti od patrolnog sastava od jula do polovine augusta 2020. godine prilikom saobraćajnih kontrola od vozača koji su počinili saobraćajni prekršaj zahtijevao i primio, između ostalog, novac kako ih ne bi uopće sankcionirao ili bi im izdao prekršajni nalog s blažim kaznama – navodi se u saopćenju.

Nizamir Đulović je uhapšen u okviru akcije “Dar 1”, kada je uhapšeno još 16 osoba.

banner

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci