Home VIJESTINajnovije Zelenski pored srušenog drona: Podrezat ćemo krila ruskoj avijaciji

Zelenski pored srušenog drona: Podrezat ćemo krila ruskoj avijaciji

by rajvosa
0 komentara

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski (Volodymyr Zelensky) izjavio je da je Rusija izvela više od 30 napada dronovima na Ukrajinu u samo dva dana.

– Zlo uvijek počinje na isti način. Osvajači sebe nazivaju oslobodiocima. Invazija nečije vojske naziva se samoodbrana. Kao i prije 80 godina, ukrajinski narod staje u odbranu svoje rodne zemlje. I neprijateljski blickrig plan postaje neuspješan – poručio je on u sinoćnjem video obraćanju koje je objavio i na Facebooku.

Dodao je da je Moskva ukupno izvela oko 4.500 raketnih napada i više od 8.000 zračnih napada.

– Zlo uvijek djeluje na isti način. Ubija civile, uvjeravajući se da pogađa samo vojne ciljeve. Organizuje blokade i filtracione logore. I Sirets (Syrets) postaje Olenivka. Uništava gradove i sela. I Korjukivka postaje Buča. Ali prije ili kasnije o ratnim zločinima se sazna. Reakcija svijeta postaje bolna. Politika smirivanja postaje teška protumjera – kazao je.

banner

On je obećao da će “podrezati krila” moskovskim zračnim snagama

Naime, zapadni službenici vjeruju da je Iran Rusiji isporučio veliki broj dronova, ali Moskva i Teheran to poriču, a to dolazi u trenutku kada je američki državni sekretar Entoni Blinken (Antony) nazvao “užasavajućom” rusku agresivnu upotrebu dronova.

On je optužio ruske komandante da su koristili uređaje za “ubijanje ukrajinskih civila i uništavanje infrastrukture za struju, vodu i grijanje”.

Podsjećamo, ruski napadi posljednjih sednjima ciljali su civilnu infrastrukturu Ukrajine, oštetivši snabdijev

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci