Home VIJESTIBiH Određen pritvor Šmrkovom advokatu

Određen pritvor Šmrkovom advokatu

by rajvosa
0 komentara

Sud Bosne i Hercegovine je odredio jednomjesečni pritvor Zlatku Ibrišimoviću, advokatu uhapšenog Admira Arnautovića Šmrka.

– Sud BiH je danas u predmetu S1 2 K 044235 22 Krn – Zlatko Ibrišimović prihvatio prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine od 27.10.2022. i donio rješenje kojim je osumnjičenom Zlatku Ibrišimović određen pritvor, koji po ovom rješenju može trajati najduže mjesec, računajući od dana lišenja slobode, odnosno od 26.10.2022. do 26.11.2022. godine ili do nove odluke Suda.

ritvor je određen zbog postojanja kako općeg tako i posebnog pritvorskog razloga propisanog članom 132. stav 1. tačka b) ZKPBiH, odnosno zbog bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, utjecati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Zlatko Ibrišimović osumnjičen je za počinjenje krivičnog djela organizirani kriminal iz člana 250. stav 2. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZBiH) u vezi s krivičnim djelom pranje novca iz člana 209. stav 3. KZBiH – saopćeno je iz Suda BiH.

 

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci