Home VIJESTIBiH Dodik: Sve ćemo pratiti sa HDZ-om, Čović i ja imamo taj dogovor

Dodik: Sve ćemo pratiti sa HDZ-om, Čović i ja imamo taj dogovor

by rajvosa
0 komentara

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik smatra da bi bilo loše da se na nivou Bosne i Hercegovine vlast formira sa izbornim gubitnicima iz RS.

– Ono što bi bilo loše je upravo to da se na nivou BiH vlast formira sa izbornim gubitnicima iz Republike Srpske – rekao je Dodik novinarima u Sarajevu nakon sjednice Predsjedništva BiH i sastanka sa predsjednikom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

On je naveo da će vladajuće stranke iz RS najvjerovatnije imati četiri delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

– Vjerujem da ćemo ponovo imati četiri delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BIH, imat ćemo člana Predsjedništva, imat ćemo vlast u Republici Srpskoj, a to će možda samo ubrzati neke naše odluke – kazao je Dodik.

banner

On je ponovio da ne zna kako će se odvijati situacija u vezi sa formiranjem vlasti na nivou BiH i kom smjeru će se ići. Dodik smatra da je najkonfuznija situacija u Federaciji BiH, te da lider DF-a Željko Komšić tvrdi da SAD traže da se vlast ne formira sa SDA.

Dodik je istakao da postoji dogovor sa liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem za nastavak partnerstva.

– Do sada je dogovoreno da ćemo sve pratiti sa HDZ-om, Dragan Čović i ja imamo taj dogovor i mi ćemo prije nego što bilo šta budemo dogovarali sa federalnim partnerima apsolutno definisati i precizirati našu politiku – naveo je Dodik.

On je rekao kako “neki zvaničnici iz Evrope prijete RS”.

– Oni više ne mogu sebi pomoći, a kamoli nama – tvrdi Dodik.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci