Home VIJESTIBiH Komšije u nevjerici: Nana je odgojila, ona je ubila

Komšije u nevjerici: Nana je odgojila, ona je ubila

by rajvosa
0 komentara

Ekipa “Avaza“ bila je jučer u ulici Paje sokak, općina Stari Grad Sarajevo, gdje su u subotu dvije maloljetnice, od kojih je jedna njena unuka, udavile 74-godišnju S. S.

Ovaj događaj potresao je građane Sarajeva, ali i cijelu državu jer je utvrđeno da je jedna od njih staricu držala za noge dok ju je druga davila.

Divna žena

U ulici je jučer vladala potpuna tišina, svi stanari su i šoku i ne mogu da vjeruju šta se desilo. Neki od njih nisu smogli snage ni da govore o ovom mučnom činu.

Komšija kojeg smo zatekli istakao je da se osjeća loše i da još ne zna šta se tačno desilo.

– Poznavao sam je, muž joj je bio limar. Bili smo zajedno na straži u ratu. Gospođa je bila vrlo fina. Žalosno je ovo što se desilo – rekao nam je.

Drugi komšija nam je kazao da djevojčica koja je ubila svoju nanu ide s njegovim sinom u školu i da se uvijek plašio da “ne pokvari“ i ostalu djecu.

– Djevojčica je prerano odrasla. Znate kako to ide u društvu “hajde zapali, hajde ovo probaj i slično“… To čitavo društvo kao divlje da je bilo, vazda su se svađali, lupali na vrata – ispričao nam je.

Ulica ih odgojila

Komšinica koja je u nekoliko navrata djevojčicu i slala kući jer je predugo bila napolju kazala nam je da joj je majka dobra i vrijedna žena.

– Meni je žao njene mame, ode da zaradi koru hljeba, bori se. Majka je odlična, a nana je još bolja bila. Valja to izdržati sve – prokomentirala je komšinica.

Kako je dodala, djevojčica je bila problematična.

– Znala mi je lupati na vrata u 12 navečer. Ulica ne može odgajati djecu. Nana te odgoji, ti je ubiješ – kazala je.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci