Home VIJESTIBiH Dodik poručio: Svi koji mogu, a ne dođu na proteste 25. oktobra su protiv RS

Dodik poručio: Svi koji mogu, a ne dođu na proteste 25. oktobra su protiv RS

by rajvosa
0 komentara

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da su protiv RS svi oni građani ovog entiteta koji mogu, a neće doći na miting vladajućih stranaka 25. oktobra u Banjoj Luci.

– Proteklih dana mnogo ljudi od mene tražilo da se održi miting kako bi narod izrazio svoju volju. . Oni koji mogu da dođu, a neće protiv su RS – rekao je Dodik u Višegradu, prenosi RTRS.

On je najavio da će na tom mitingu biti donijeti određeni stavovi, koji će biti smjernice za politiku u narednim godinama, dodavši da će se raditi “na jačanju subjektiviteta RS i vraćanju nadležnosti za izbore na entitetski nivo”.

– To znači da će izborni zakon RS dati pravo da RS putem izborne komisije provodi lokalne, kao i izbore za Narodnu skupštinu i predsjednika RS, a ne CIK koji inače po Ustavu nema to pravo – naveo je Dodik.

banner

Dodao je da “neki iz (opozicione stranke) SDS-a i PDP-a potrudili da suvereno pravo naroda da odlučuje na izborima prenesu nekim neodgovornim ljudima u Sarajevu, koji se loše odnose prema svemu što je u RS”.

Poslije dva protesta opozicije u Banjoj Luci održana, zbog, kako su naveli, izborne krađe 2. oktobra, vladajući SNSD je zakazao miting za “odbranu narodne volje” 25. oktobra u Banjoj Luci.

CIK BIH je 10. oktobra donijela naredbu za ponovno brojanje glasova za predsjednika RS, zbog, kako su obrazložili brojnih nepravilnosti na tom izbornom nivou.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci