Home VIJESTIBiH Građani čekaju satima za Fadilovih 100 KM

Građani čekaju satima za Fadilovih 100 KM

by rajvosa
0 komentara

Velike gužve zabilježene su ispred službi za zapošljavanje na području Kantona Sarajevo, ali i drugih kantona. Naime, građani stoje u redu kako bi popunili zahtjeve i dobili jednokratnu novčanu pomoć.

Podsjetimo, Vlada Federacije BiH je najavila dodjelu jednokratne novčane pomoći nezaposlenim osobama u Federaciji BiH.

Svaka osoba iz Federacije, koja je bila na evidenciji Federalnog zavoda za zapošljavanje na dan 31. avgust 2022. godine, ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć od 100 KM.

Gužve zabilježene i na Ilidži

banner

– Pa mnogi imaju pravo. Rok je do 30. oktobra za predaju transakcijskog računa i da se popune zahtjevi i potpišu – rečeno je za portal “Avaza” iz JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo.

Rok za isplatu je 30. oktobar, a pravo je ostvarilo oko 270.000 nezaposlenih osoba u Federaciji BiH.

– Kako bi mogle isplatiti pojedinačne naknade od 100 KM, Kantonalne službe trebaju podnijeti zvaničan zahtjev Vladi Federacije BiH, kako bi im se isplatio novac za ove namjene iz budžeta FBiH – rečeno je ranije iz Federalne vlade.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci