Home VIJESTIBiH Državljani BiH uhapšeni zbog krijumčarenja 16 osoba afroazijskog porijekla

Državljani BiH uhapšeni zbog krijumčarenja 16 osoba afroazijskog porijekla

by rajvosa
0 komentara

Službenici Jedinice granične policije BiH Bosanska Gradiška, 14. oktobra 2022. godine, spriječili su krijumčarenje 16 osoba afroazijskog porijekla.

Krijumčarenje je spriječeno u mjestu Orahova na području Bosankse Gradiške prilikom kontrole teretnog motornog vozila Fiat Ducato, koje ima nepripadajuće bh. nacionalne oznake. U vezu sa ovim krijumčarenjem dovode se dvojica državljana BiH, A.M. (1981.) i S.O. (1995.), koji je i upravljao vozilom.

Strani državljani nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa našim službenicima su izjavili da njih 15 dolazi iz Indije i jedan iz Pakistana.

Prema naredbi dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, državljani BiH su lišeni slobode i ispitani u svojstvu osumnjičenih i protiv njih ovoj instituciji bit će dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “krijumčarenje osoba”. Vozilo u kojem su krijumčareni migranti, novac, kao i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

banner

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci