Home VIJESTIBiH Danas operacija troje povrijeđenih nakon pada mosta u Srbiji

Danas operacija troje povrijeđenih nakon pada mosta u Srbiji

by rajvosa
0 komentara

Od desetero povrijeđenih ljudi, koji su jučer zbrinuti u Čačanskoj bolnici nakon pucanja mosta u Ovčar Banji u Srbiji, troje je prebačeno u Institut za ortopediju Banjica u Beogradu i oni će danas biti operisani. Sedmero koji su ostali na daljem liječenju u Čačku su stabilno, dvoje je na intenzivnoj njezi, a ostalih pet najvjerovatnije će danas biti otpušteni na kućno liječenje.

U Institutu Banjica za Euronews Srbija kažu da troje pacijenata, povrijeđenih u nesreći u Ovčar Banji, spremaju danas za operaciju, piše Nova.rs.

Njihovo stanje je stabilno

– Njihovo stanje je stabilno i u toku dana bit će operisani – kažu u Banjici.

Ranije su u Čačanskoj bolnici rekli da su troje pacijenata morali da prebace u Spinalni centar Instituta za ortopediju Banjica u Beogradu zbog povreda kičmenog stuba, odnosno pršljenova.

U Čačanskoj bolnici jutros kažu da je dvoje pacijenata na intenzivnoj njezi, dok će petero najvjerovatnije tokom dana biti otpušteno na kućno liječenje .

– Od sedam pacijenata koji su ostali kod nas dvoje je na intenzivnoj njezi njihovo stanje je trenutno stabilno. Ostalih pet su na Odjeljenju ortopedije i Odjeljenju hirurgije i najvjerovatnije će tokom dana biti pušteni kući – rečeno je u Čačanskoj bolnici.

Riječ je o turistima iz autobusa iz Zvornika koji su se zaustavili u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, a prema svjedočenju očevidaca na viseći u blizini restorana “Dom” istovremeno je došlo tridesetak turista kada je on pukao, zbog, kako tvrdi gradonačelnik Čačka, pucanja sajle.

Most godinama nije u funkciji

Kako se pretpostavlja, prevelik broj ljudi je istovremeno došao na već oštećen most zbog čega su popustile sajle, te je most pao u rijeku.

– Odjednom samo čuješ zvuk koji ni u filmu ne može tako da se snimi. Kad sam vidjela da se sve to promijenilo u jednoj sekundi, nastaju jauci, počela sam da vrištim i shvatam da ne mogu da skočim, pretrčala sam ulicu da zaustavim momka koji nam je pomogao i pozvali smo Hitnu pomoć koji su brzo došli – kaže jedna od putnica autobusa.

Most godinama nije u funkciji, a mještani su ga koristili prelazeći ga pojedinačno.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci