Home VIJESTIBiH Izbodeni Suljo Domac i dalje na KCUS-u, oporavlja se od povreda

Izbodeni Suljo Domac i dalje na KCUS-u, oporavlja se od povreda

by rajvosa
0 komentara

Dok se čeka odluka Kantonalnog suda u Sarajevu hoće li biti prihvaćen prijedlog Tužilaštva KS da se Elviru Sejfiću, osumnjičenom za ubistvo Mirze Podbičanina odredi pritvor, saznajemo da je zdravstveno stanje Sulje Planje Domca, koji je teško ranjen kobne noći stabilno.

Domac je smješten je na Klinici za abdominalnu hirurgiju na KCUS u Sarajevu i još uvijek je na liječničkom posmatranju. Van životne je opasnosti i u narednim danima bi mogao biti pušten na kućno liječenje.

Podbičanin i Suljo Domac su prethodno fizički napali Sejfića što je priznao u sudu.

Elvir Sejfić, inače dobitnik najvećeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan”, osumnjičen je za krivično djelo ubistva i pokušaj ubistva.

banner

Ubijeni i povrijeđeni su Sejfiću prijetili silovanjem djeteta i da će mu zapaliti kuću. Tražili su mu pare i ucjenjivali ga. Pretukli su ga. Odbrana smatra da je ponašanje oštećenih proizvelo ovakvo ponašanje osumnjičenog – kazao je Sejfićev advokat Muhidin Kapo.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci