Home VIJESTIBiH Čavić: Cilj CIK-a je politička eliminacija Dodika

Čavić: Cilj CIK-a je politička eliminacija Dodika

by rajvosa
0 komentara

Cilj CIK-a i pojedinih političara je politička eliminacija lidera SNSD-a Milorada Dodika, rekao je za RTRS bivši predsjednik RS i SDS-a Dragan Čavić.

Istakao je da je odluka CIK-a o ponovnom prebrojavanju glasova politička, a krajnji cilj je, kaže, brisanje Milorada Dodika sa političke scene RS. Scenario je, kaže, dobro osmišljen. Tome, ističe, opoziciji i CIK-u pomažu stranci.

U emisiji Telering, Čavić je rekao kako je političko jedinstvo sačuvalo RS kada su, kao i sada, postojale namjere za njeno ukidanje.

– Mnogo toga se dešavalo. Paralelno je bio čitav niz upaljenih teških vozova koji su trebali potpuno da reformišu Republiku Srpsku. Mi smo to preživjeli. Imali smo štete ali smo preživjeli ali je cilj bio da ne preživimo. Preživjeli smo isključivo, to ponavljam, isključivo zbog jedinstva koga sam uspio da postignem kod svih političkih aktera u RS da se zajednički odgovori posebno na inicijativu izmjene Ustava i mogu danas izraziti zadovoljstvo da je to kapitalna dobit za RS koja se pokazala evo u protekle dvije decenije kao kapitalna vrijednost u smislu sadašnjeg statusa RS – naveo je Čavić.

banner

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci