Home VIJESTIBiH Jednokratnu pomoć dobit će 278.673 nezaposlene osobe

Jednokratnu pomoć dobit će 278.673 nezaposlene osobe

by rajvosa
0 komentara

Vlada FBiH donijela je odluku kojom je uspostavljen program novčane pomoći nezaposlenim osobama u okviru budžeta Federacije BiH za 2022. godinu.

Vlada je ranije zadužila Federalni zavod za zapošljavanje, Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i Federalno ministarstvo rada i socijalne politike da pripreme listu nezaposlenih osoba sa evidencija službi za zapošljavanje na dan 31. august 2022. godine, a iz koje će biti isključene osobe koje su dobile pomoć pri drugim osnovama.

Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku na dan 31. avgust 2022. godine status nezaposlene osobe ostale 278.673 osobe koje imaju pravo na isplatu jednokratne pomoći od 100 KM.

Nezaposlene osobe su dužne najkasnije do 30. oktobra dostaviti nadležnoj kantonalnoj službi za zapošljavanje odnosno biroima za zapošljavanje, valjan podatak o svom transakcijskom računu.

Za isplatu pomoći nezaposlenima potrebno je 27 miliona KM.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci