Home VIJESTIBiH Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za mladu Miu koja ima rak limfnih čvorova

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za mladu Miu koja ima rak limfnih čvorova

by rajvosa
0 komentara

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Miu Mrdić iz Sarajeva iza koje su sati provedeni na hematoonkologiji, brojne hemoterapije, presađivanje matičnih ćelija, ali rak limfnih čvorova je i dalje tu. Sada je Mii potrebna transplantacija. Pozivom na broj 17022 donirate 2 KM za ovu 26-godišnju djevojku, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Mia se unazad nekoliko godina bori sa rakom limfnih čvorova, tačnije Hodgkinovim limfomom u III stadiju. Krajem 2019. godine zbog problema sa anemijom Mia je bila pod kontrolom hematologa radi mikrocitne anemije, ali se nakon kontrolnog pregleda u aprilu 2020.godine utvrdila ispravna i strašna dijagnoza – Hodgkinov limfom.

Nakon mnogobrojnih pokušaja da pobijedi ovu bolest, ovoj dragoj djevojci je jedino preostala transplantacija koštane srži i kemoterapije u Turskoj, a u ovisnosti o tome kakva će transplantacija biti potrebna, tj. od srodnog ili nesrodnog donora cijena za sveukupno njeno liječenje će biti između 65.000 eura i 90.000 eura. Mogući donor je Miin brat Dario.

Ona svakodnevno trpi jake bolove i teško podnosi lijekove koji su joj neophodni te joj transplantacija spašava život.

banner

Naša Mia kaže da je život naučio da bude i sanjar i borac, te ona sanja o tome da nakon pobjede nad ovom teškom bolešću pokrene vlastiti biznis sa prijateljicom, te pomaže djeci koja su oboljela od raka i bude im podrška na putu ka izlječenju.

Kako bi se snovi ove mlade djevojke ostarili potrebna nam je vaša pomoć. A osim poziva na broj 17022 pomoći možete i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa Pomozi.ba organizacije, saopćeno je iz Udruženja.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci