Home VIJESTIBiH Pretresi u prihvatnom centru Blažuj: Šest migranata pod nadzorom

Pretresi u prihvatnom centru Blažuj: Šest migranata pod nadzorom

by rajvosa
0 komentara

Na osnovu operativnih saznanja da se radi o osobama koja se mogu dovesti u vezu sa krijumčarenjem migranata i nelegalnom posjedu oružja danas su Inspektori Službe za poslove sa strancima u saradnji sa pripadnicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, izvršili kontrolu osoba i objekata koji se koriste u privremenom prihvatnom centru Blažuj.

Tom prilikom, izrečena je mjera protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji BiH za šest državljana Afganistana koji su bili smješteni u privremenom prihvatnom centru Blažuj.

Njima je određena i mjera nadzora smještanjem u Imigracioni centar, gdje će boraviti dok se ne steknu uslovi za njihovo udaljenje sa teritorije BiH.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem ovakvih aktivnosti, koje će doprinijeti unapređenju sigurnosne situacije u državi ali i bezbjednosti unutar privremenih prihvatnih centara.

banner

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci