Home VIJESTINajnovije Institut za proučavanje rata: Putin će Šojgua postaviti kao “žrtvenog jarca”

Institut za proučavanje rata: Putin će Šojgua postaviti kao “žrtvenog jarca”

by rajvosa
0 komentara

Institut za proučavanje rata objavio je novu analizu u ratu u Ukrajini. Oni navode da dok se ruska vojna mobilizacija i dalje suočava s izazovima i negodovanjem javnosti, ruski predsjednik Vladimir Putin pokušati postaviti ministra odbrane Sergeja Šojgua kao “žrtvenog jarca”. ISW zaključuje kako se čini da će na Šojgua uskoro biti svaljena krivnja za Putinove neuspjehe u Ukrajini.

Putinov odgovor na sve žešće kritike zbog neuspjeha u Ukrajini bit će približavanje “radikalnim elementima svoje baze”, uključujući čečenskog čelnika Ramzana Kadirova, navode iz Instituta.

Kadirova objava da mu je Putin dodijelio čin general-pukovnika je indikativna jer je Putin voljan umiriti bazu silovika koja je počela žestoko kritizirati stav Ministarstva odbrane, utvrdio je ISW.

banner

Ukrajinska kontraofenziva na području Harkova još nije kulminirala, mjesec dana nakon uspješnih operacija, a sada se kreće prema Lugansku, navode u ISW-u.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci