Home VIJESTIBiH Mehmedović pozvao predsjednike stranaka: Potpišite izjavu da će biti ista cijena struje nakon izbora

Mehmedović pozvao predsjednike stranaka: Potpišite izjavu da će biti ista cijena struje nakon izbora

by rajvosa
0 komentara

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović pozvao je sve političke subjekte da potpišu izjavu kojom će garantovati istu cijenu struje i nakon izbora.

– Cijene grijanja, plina, ogrijeva i struje vjerovatno će vještački eksplodirati poslije izbora. To moramo preduprijediti. Nema izgovora za prevare. Narod je glasao i sad ga možemo varati i tražiti izgovore za povećanje cijena struje. Svi znamo da su priče o restrikcijama PR priča kako bi se od građana uzelo i struja prodavala u izvoz gdje su enormno visoke cijene. Pozivam predsjednike stranaka iz cijele BiH na potpis Izjave časti da neće naš državni resurs iskoristiti kako bi poslije izbora neko sticao ogromne ekstra profite od izvoza – kazao je Mehmedović.

EU obeštećuje građane

Pozvao je na zabranu izvoza struje do okončanja krize sa energentima.

– Nemojmo naše državne resurse koristiti za stvaranje ekstra profita. Znamo da neke srbijanske i hrvatske kompanije žele našu struju kako bi je preprodale uz ekstra profite na evropskim berzama struje. Nemojmo plašiti narod restrikcijama – znamo da se iza toga krije lobi za izvoz struje. Pojeftinimo cijenu struje za kompanije, pomozimo im – dodao je.

banner

Kaže da je tu u pitanju čast i iskren odnos.

– Države EU obeštećuju svoje građane. Države jugoistočne Evrope to nisu. Bojim se scenarija u kojem će se energetska histerija iskoristiti kako bi se prevarilo građane BiH. To može biti okidač za destabilizaciju stanja u državi. BiH je zemlja koja je bogata resursima za električnu energiju i taj resurs moramo staviti u službu običnog čovjeka. Inflacija je previsoka i punjenje budžeta je ekstremno previsoko zbog inflacije – rekao je Mehmedović.

Garantovati nepromijenjivu cijenu

Smatra da zbog toga trebamo to iskorititi da garantujemo nepromijenjivu cijenu struje bar do aprila kao što je uradila Hrvatska.

– Cijene grijanja, plina, ogrijeva i struje vjerovatno će vještački eksplodirati poslije izbora. Budimo odgovorni prema građanima! Olakšajmo im da prebrode energetsku krizu!

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci