Home VIJESTIBiH Dodik ide u Moskvu: Sutra se sastaje sa Putinom

Dodik ide u Moskvu: Sutra se sastaje sa Putinom

by rajvosa
0 komentara

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik putuje u Moskvu, gdje će se sutra sastati s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Podsjećamo, Dodikova savjetnica Ana Trišić Babić je rekla o ovoj posjeti da se ne očekuju nikakvi razgovori o narušavanju mira unutar BiH, ali se očekuju priče o ozbiljnim ekonomskim pitanjima.

– Očekuju se priče o ozbiljnim ekonomskim pitanjima o kojima danas svi ozbiljni političari i pričaju, kako dočekati ovu zimu, proljeće i sljedeću zimu – poručila je Babić.

Ona je navela da predstojeći sastanak Dodika i Putina u Moskvi predstavlja nastavak razgovora započetog na Ekonomskom forumu u Sankt Petersburgu krajem juna.

banner

– Jedna od tema sastanka bit će energetska situacija i način kako da RS prođe što bolje u ovome svemu šta se dešava. Vjerovatno će biti i razgovora i o tome dokle se došlo sa tad započetom pričom o projektu gasovoda iz Srbije prema RS-u – dodala je Babić.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci