Home VIJESTINajnovije Počela podjela paketa za 17.000 socijalno ugroženih porodica u Federaciji BiH

Počela podjela paketa za 17.000 socijalno ugroženih porodica u Federaciji BiH

by rajvosa
0 komentara

Iz Vlade Federacije Bosne i Hercegovine danas je saopćeno da je počela podjela paketa za 17.000 socijalno ugroženih porodica. 

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić posjetio je skladište u Visokom gdje se nalaze robne rezerve Federacije BiH, gdje su, kako je rekao, smješteni proizvodi koji su namijenjeni za socijalno ugrožene porodice.

– Distribucija ovih potrepština je već krenula. Jedna trećina proizvoda je podijeljena dok će u narednoj sedmici biti dostavljena i ostala roba namijenjena toj kategoriji društva – rekao je Novalić.

Istaknuo je da svako društvo, koliko god bilo bogato, ima porodice sa socijalnim potrebama.

banner

– No, vrlo je važno ići ka tom cilju i da se pomogne što više socijalno ugroženim porodicama. Cilj ove Vlade je da sve kategorije društva žive bolje – rekao je Novalić.

Podvukao je da se snaga jednog društva ogleda u tome koliko pomaže ove najugroženije kategorije, te je najavio da će Vlada Federacije BiH i dalje nastaviti biti garant normalnog života u Federaciji BiH, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci