Home VIJESTINajnovije Papa Franjo ne ide na sahranu kraljice Elizabete II

Papa Franjo ne ide na sahranu kraljice Elizabete II

by rajvosa
0 komentara

Sahrani britanske kraljice Elizabete II Papa Franjo neće prisustvovati. Sahrana će se održati u ponedjeljak u Vestminerskoj opatiji u Londonu, objavio je u petak Vatikan.

Papu će predstavljati ministar vanjskih poslova Vatikana, Paul Galager (Gallagher), navodi se u saopćenju, prenosi AFP.

Sahrana će biti najveća sigurnosna operacija do sada za londonsku policiju, objavila je u petak londonska policija.

Policija na ulicama

Na ulicama će biti stotine hiljada ljudi, kao što je bilo na nekim drugim važnim događajima u britanskoj povijesti uključujući krunidbu kraljice Elizabete II 1953., sahrane bivšeg premijera Vinstona Čurčila (Winstona Churchilla) 1965. i smrt princeze Diane 1997. godine.

banner

– Policija će na gradskim ulicama rasporediti do sada najveći broj policajaca – rekao je Stjuart Kandi (Stuart Cundy), zamjenik pomoćnika načelnika londonske policije, ističući da će to biti njihova najveća sigurnosna operacija do sada.

Okupit će se mnogobrojni svjetski čelnici i monarsi, uključujući američkog predsjednika Džo Bajdena (Joe Bidena) i francuskog predsjednika Emanuela Makrona (Emmanuela Macrona).

Najveći pojedinačni događaj

Policijsko osiguranje bit će veće nego na Olimpijskim igrama 2012. i proslavi kraljicinog platinastog jubileja.

– Mogu potvrditi da će to biti najveći pojedinačni događaj za londonsku policiju ikad – rekao je Kandi, prenosi Reuters.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci